NANO-vasen då?

Ja, den lilla nanovasen, som också rationaliserades bort i akvariebantningen; den står fortfarande kvar på sin forna plats, men den har fått en annan, och ny, funktion. Anledningen till detta var att den utvecklade så enormt mycket alger i akvarievattnet. Vad detta egentligen berodde på vet vi inte. Den stod ganska mörkt, och hade alltså egentligen bara tillgång till sin egen belysning… måhända stod den för varmt, där bredvid TV’n, men för den sakens skull så körde vi ingen annan uppvärmning av vasen… Nåja, allt krigande mot alger, och alla vattenbyten detta medförde, gjorde till sist att vi gav upp med den, i alla fall för tillfället.

Då alla andra småburkar städades bort så insåg vi att vasen i alla fall prydde sin plats bredvid TV’n, så vi lät den stå kvar. Vi tog bort påhängsfiltret, hällde ur vattnet, bytte inredning och behöll akvariebelysningen… och just nu ser vasen ut så här:

.

Nanovas

.

Till och med timern blev återanvänd, men med ändrade tider. Växterna vill ha mer ljus än akvariet hade tillgång till. Eventuellt kommer vi att komplettera med ett par extra ljus-spottar.

När jag kollar på vasen så inser jag i alla en sak, och det är att mycket växtodling och så akvaristiken är väldigt närbesläktade områden.

Må era fienders skägg växa inåt!

Akvaristerna

Lämna en kommentar