Tre akvarier kvar

Här kommer en kort presentation av burkarna som är igång just nu. Till att börja med har vi alltså akvarium nummer ett. Det är på dryga etthundra liter och är det enda, just nu, som går med ett innerfilter. Filtret har en stor pumpkapacitet och är dimensionerat för en akvariestorlek på upp till 200 liter. I den här burken har vi nu yngel av Mussepiggplatys, ett svärdbäraryngel, två Praktbotior, ett par vuxna svärdbärare, fyra siamesiska algätare, ett par Guldguramis, och ett litet stim Sorgmanteltetror. Så här ser skapelsen ut:

.

Akvarium1

Nummer 1

.

I akvarium nummer två (112 liter) har vi stoppat in en massa Neontetror, ett stim Praktbarber, ett litet stim Sebrafiskar och en handfull Rödmunstetror. Detta akvarium snurrar med ett Eheim Pro 2222 ytterfilter. Filtrets innervolym är på 3,5 liter och går med den konfiguration som levererades när det inhandlades, alltså vit och blå filtermatta, keramikmakaroner och små keramikbollar, fördelade i två olika filterkorgar. Så här ser akvarium nummer två ut just nu:

.

Akvarium2

Nummer 2

.

Eheim Professional 2222

Eheim Pro 2222 ytterfilter

.

Sist, men inte minst… störst faktiskt, har vi ciklidkaret. Det är på 250 liter och är det absolut stabilaste akvariet av dem alla, även om de andra två också är fruktansvärt stabila. I det här karet har vi två stycken Plecomalar och en hel massa ciklider. Listan över ciklidsorterna ser ut så här just nu:

.

Pseudotropheus socolofi
Pseudochromis saulosi
Metriaclima callainos white pearl
Iodotropheus sprengerae
Metriadima Estherae

.

Bland alla sorterna simmar nu också ett antal yngel som är svåra att artbestämma, så det visar sig väl när de blir större, vilka sorter det blivit. Vi fick rådet att låta alla yngel stanna kvar i karet. Detta för att låta naturen ha sin gilla gång, där de svaga blir uppätna och de starka överlever. På så sätt blir beståndet inte lika lätt utarmat. Så här ser ciklidkaret ut just nu:

.

Akvarium3

Nummer 3

.

Till det här karet körde vi tidigare två stycken innerfilter, men efter en fin kampanj på Djurmagazinet (Erikslund i Västerås) så byttes dessa emellertid ut mot ett jättestort ytterfilter, ett Fluval FX-5. Det innehåller tre filterkorgar med skumgummiringar ytterst och sedan biobollar i korgarna. Se gärna inlägget om Fluval FX-5, där jag visar hela härligheten. Inlägget ligger här: Fluval FX-5

.

Fluval FX-5

Fluval FX-5 ytterfilter

.

Så där ser alltså beståndet ut för närvarande. Vi var helt enkelt tvungna att återta en del utrymme för våra, hyfsat i alla fall, normala liv. Hur det kommer att utvecklas från här, det vet man inte. Kanske en massa nanokar dras igång senare igen, vi får se. Det viktiga är att intresset fortfarande hålls på topp och att inspirationen hålls levande.

Jag hoppas att ni också har en kanonsommar. Det har vi!

Må era fienders skägg växa inåt!

Akvaristerna

Lämna en kommentar